Vă vom sfătui:     be6dd19d5713db197074145991b91e74.svg +420 461 724 460 (eng)      efe48043b83ff6db45363a7c5d3e7702.svg info@stepar.ro

Procedura de reclamații

Perioada de garanție pentru defectele bunurilor livrate începe să curgă de la data predării bunurilor către cumpărător. Cumpărătorul este obligat să inspecteze bunurile la primire sau nu mai târziu de 5 zile de la primirea bunurilor. Vânzătorul oferă o garanție pentru calitatea și caracterul complet al livrării. Cu excepția cazului în care la livrarea bunurilor se specifică o perioadă de garanție mai lungă, perioada de garanție pentru bunurile livrate este de 24 de luni.

În cazul în care cumpărătorul descoperă defecte evidente ale bunurilor, acesta trebuie să informeze vânzătorul cu privire la aceste fapte în scris (scrisoare, e-mail), telefonic sau personal, fără întârzieri nejustificate, dar nu mai târziu de 5 zile de la primirea bunurilor.

Cumpărătorul este obligat să reclame vânzătorului defectele ascunse ale produselor fără întârzieri nejustificate, în termen de cel mult 2 ani de la primirea bunurilor.

Notificarea defectelor trebuie să conțină numărul facturii, numele sau numărul de catalog al mărfurilor, o descriere a defectului sau o determinare exactă a modului în care se manifestă defectul, precum și numărul de bucăți defecte, dacă este cazul.

Vânzătorul va evalua și rezolva reclamația în termen de 30 de zile de la primirea acesteia. În cazul unei reclamații justificate, vânzătorul este obligat să înlocuiască produsul defect. În cazul în care acest lucru nu este posibil, înlocuirea a eșuat sau vânzătorul nu a soluționat plângerea în termenul specificat, cumpărătorul se poate retrage din contract în conformitate cu prevederile legale sau poate solicita o reducere rezonabilă a prețului de achiziție, în cazul în care defectele bunurilor nu împiedică utilizarea acestuia. În cazul în care vânzătorul și cumpărătorul nu ajung la un acord cu privire la valoarea reducerii la prețul de achiziție, cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contract. Cumpărătorul este obligat să notifice vânzătorul cu privire la retragerea din contract sau să solicite o reducere a prețului de achiziție în scris sub forma unei scrisori recomandate, în acest caz vânzătorul va returna prețul de achiziție cumpărătorului sau va oferi o reducere a prețului de achiziție în termen de 14 zile de la primirea notificării de retragere din contract sau de solicitare a unei reduceri la prețul de achiziție, având totodată dreptul de a solicita returnarea bunurilor în același interval de timp.

La Polička, Republica Cehă, 09.05.2022

30 de ani pe piata

Suntem pe piata din 1990

Achiziție pe factură

Pentru instituțiile guvernamentale și pentru clienții fideli

Transport gratuit

Pentru comenzi de peste 1200 lei

Totul în stoc

Suntem un producător direct, comenzile se expediază imediat

Valabilitate maximă

Trusele de prim ajutor au cel mai lung termen de valabilitate posibil.

Respectăm legislația

Produsele noastre respectă cele mai noi standarde legale în vigoare